Дали и колку ја чуваме и негуваме нашата традиција?!

Еден од најпознатите аматерски фолклорни ансамбли и чувари на народните традиции ансамблот „Цветови“ од Дедино, општина Конче, своите проби ги одржува во салакоја секој момент може да се сруши, а кога врне дожд пробите начесто се откажуваат бидејки поради скапаните керамиди дождот паѓа во салата.

Прочитај повеќе »

Кој и зошто им ги затвора вратите на студентите на Архитектонскиот факултет?

Во последно време сме сведоци на често затворање на вратите на Архитектонскиот и Градежниот факултет за студентите, иако знаеме дека во неговата 60 годишна историја тоа не било случај.

Прочитај повеќе »

Немаме ништо против верата и молитвите, но проверете ги децибелите

најпрво сакам да Ви се заблагодарам на Вас како медиум што објавивте за бучавата од џамиите, а потоа и на новинарот, кој е автор на прилогот. До сега ниту еден медиум нема ниту објавено прилог за овој проблем, ниту апелирале кај надлежните нешто да се преземе.

Прочитај повеќе »

Поплавен регионалниот пат Демир Хисар - Прилеп и атарот на село Бараково

Обилните врнежи кои во текот на вчерашниот ден го зафатија Демирхисаркиот регион допринесoа и така големото ниво на Црна Река дополнително да се зголеми, по што таа уште еднаш оваа година се излеа од своето корито, но сега состојбата е значително полоша.

Прочитај повеќе »

Државниот инспекторат за животна средина ќе ја надоместуива неажурноста на комуналните инспектори во Куманово

Државниот инспекторат за животна средина, ќе провери зошто комуналните инспектори во Куманово не постапиле по жалбите на граѓаните од улицата „Благоја Богдански“ на узурпацијата на јавниот простор на еден нивни сосед.

Прочитај повеќе »

Узурпирање на јавниот простор на улица „Благоја Богдански“ во Куманово

Група граѓани од Куманово, жители на улицата „Благоја Богдански“, и се обратија на Алфа ТВ со информација за однесувањето на еден нивни сосед кој со својата ковачка работилница узурпирал дел од улицата и чистата и мирна улица ја претворил во стовариште на железо.

Прочитај повеќе »

Ако Бранко ја даде Струга, Никола пропушти две можности да ја врати

Писмо до сите влади кои раководеле со државата во периодот од 2004г. до денес: Стужани не го трпат веќе овој игнорантски однос! Кажете, можете ли да се носите со ситуацијата?! Дали сме ние „жртвено јагне“ на рамковниот договор?

Прочитај повеќе »

Катастрофални поплави

Поплавите во Македонија, особено во источните и североисточните региони во струмичко, светиниколско, како и вом штипскиот и кумановскиот регион, направија големи штети и однесоа една жртва. Овој видео материјал го добивме од Горан Милевски и е снимен во атарот на селото Амзабегово, светиниколско.

Прочитај повеќе »

Почитувани сограѓани, заплакнете се!

Погледнете ги статистиките од употребата на хемиските средства и средствата за лична хигиена, парфемите, дезодорансите, за жал Македонија е на дното од Европа и светот по користење што е поразително!

Прочитај повеќе »

Сообраќајка на бул. Јане Сандански

Според нашиот сограѓанин Бојан Јованов, оваа тешка сообраќајна несреќа се случила денеска (14.02.2013) на Бул. Јане Сандански во близината на „Мекдоналдс“ околу 11 часот.

Прочитај повеќе »
Повеќе вести