Македонскиот планинар Георги Петков почина на Хималаите

Македонскиот планинар Георги Петков од Гевгелија почина вчера од срцев удар на Хималиаите во обид да го освои највисокиот врв Монт Еверест.

Прочитај повеќе »

Почина академик Цветан Грозданов

Академик Цветан Грозданов, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите вчера почина во Скопје, извести МАНУ.

Прочитај повеќе »

ИН МЕМОРИАМ ИЛИЈА ТАНЕВСКИ

Синоќа ненадејно почина Илија Таневски, систем администратор во Алфа телевизија, еден од првите вработени кој беше директно вклучен во поставувањето на основата на медиумот

Прочитај повеќе »

Медиумите ги заштитија своите авторски права

Медиумите во Македонија што имаат веб страници или единствениот медиум им е на интернет платформа се договорија за заштита на нивните авторски и сопственички права.

Прочитај повеќе »
Повеќе вести