И по Тито - Тито: Денот на младоста одбележан во Кочани

Членовите на здружението „Јосип Броз Тито“ од Кочани го одбележаа 25-ти мај, Денот на младоста и роденденот на нивниот патрон.

Прочитај повеќе »

130 моторџии-полицајци од Македонија, Хрватска, Словенија, Србија и Црна Гора денеска во Охрид

130 моторџии-полицајци од Македонија, Хрватска, Словенија, Србија и Црна Гора денеска се во Охрид.

Прочитај повеќе »

Во тек е новата рунда преговори која започна вчера во Њујорк

Разговорите се одвиваат во седиштето на ОН а денеска започнаа во 9:30 часот по локално време, или во 15 часот и 30 минути по македонско

Прочитај повеќе »

Заев и Борисов договараат заеднички дипломатски претсавништва

Откако се согласија дека заеднички ќе слават историјата, Заев и Борисов сега договараат и заедничко претставување во странство.

Прочитај повеќе »

Филозофи, историчари и правници на иста линија за пропустите на Заевата Влада во понуденото „Република Илинденска Македонија“

Влегува ли спорот со името во завршница или пак оптимистичките најави за конкретно поместување се и премногу оптимистички.

Прочитај повеќе »

Пренасочување на сообраќајот по повод Задушница

По повод Задушница утре сообраќајната полиција ќе воведе посебни мерки за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот во периодот од 6 до 16 часот на улиците кои водат кон гробиштата во Бутел, Камник и Ѓорче Петров.

Прочитај повеќе »

Новачкиот манастир летово ќе ја дочека тукашната дијаспора

Новачкиот манастир „Рождество на Пресвета Богородица“ вгнезден во срцето на Пелагонија непосредно до Црна река, е единственото духовно светилиште во Македонија изградено во рамничарските предели.

Прочитај повеќе »

Струга ги забрани педалинките, но проблемот е кој ќе го контролира ова - надлежните дигаат раменици

Ваквите реквизити без моторен погон, не се безбедни, бидејќи не ретко на една педалинка се возат по 5-6 деца и најчесто без заштитни елеци, скокаат во вода далеку од безбедносната зона која ја контролираат спасасувачките тимови.

Прочитај повеќе »
Повеќе вести