Истражување: Образовнието го намалува ризикот од инфаркт

Во студијата, со која бил опфатени 500.000 луѓе, научниците наведуваат дека 3,6 години дополнително образование го намалува ризикот од инфаркт за околу 30 отсто.

Прочитај повеќе »

Пет необични училишта

Да излеземе од рамките на традиционалното образование и да се запознаеме со несекојдневни, помалку бизарни училишта во светот.

Прочитај повеќе »

Работа од дома: Предност или ноќен кошмар

Флексибилното работно време често знае да се претвори во вистински ноќен кошмар за работниците, затоа што тогаш се 24 часа достапни.

Прочитај повеќе »

Десет апликации без кои денешната младина не може да живее

Секој од нас има некоја дневна рутина и апликации кои ги проверува штом се разбуди.

Прочитај повеќе »

Како да знаеме дека сме ја сретнале сродната душа?

Сродна душа - идејата за некој близок, кој го чувствуваме како дел од себе, со кого го споделуваме животот и со кого ги надминуваме сите пречки, е меѓу соништата и целите на повеќето луѓе.

Прочитај повеќе »

Колку чини црковна венчавка во православната, а колку во католичката црква

Најмногу пари за венчавање во православната црква мора да подготват Белграѓаните, кои тоа може да ги чини и до 200 евра.

Прочитај повеќе »

Данците најмногу ги изневеруваат своите љубовни партнери

Иако неверството се случува во секоја земја на планетата, некои нации тоа го прават многу почесто од другите.

Прочитај повеќе »

Виена останува без еден од своите најпрепознатливи симболи-штандовите со колбаси

Главниот град на Австрија е познат по историските градби, но и по штандовите на кои можат да се купат различните видови колбаси.

Прочитај повеќе »

„Баскерфест“ по 12. пат во Скопје

Скопје е прв град на Балканот што го организира овој фестивал, почнувајќи од 2006 година.

Прочитај повеќе »

Фенг Шуи: За љубов, среќа и успех потребни се само три растенија

Фенг Шуи филозофијата порачува дека растенијата се основата за добра енергија. Освен тоа што носат рамнотежа и позитивност, некои растенија наводно носат и одредени типови на среќа.

Прочитај повеќе »
Повеќе вести