Брод со 56 илегални мигранти пресретнат кај Лефкада

demo-image

Брод со 56 илегални мигранти бил пресретнат во Јонското Море, од страна на грчката крајбрежна стража.

Бродот бил запрен во близина на островот Лефкада, откако еден од мигрантите испратил повик за помош.

Двајцата организатори на патувањето се притворени, а мигрантите, меѓу кои имало осум деца, се згрижени. Прочитај повеќе »