Чорапите повторно фатални за Англичаните

demo-image

Откако Деле Али, Рахим Стерлинг и Ерик Даер носеа чорапи од компанија која не е официјален спонзор на националниот тим ФИФА донесе одлука да се изрече казна од 70.000 франци, а откако прекршокот е повторен и на дуелот против Хрватска се очекува дисциплинската комисија повторно да реагира.

Англиската фудбалска асоцијација поднесе жалба на првата на одлука, но со оглед на фактот дека грешката е повторена се очекува нејзино отфрлање и дополнителна санкција за вториот прекршок.Прочитај повеќе »