Австралиски војници развеале нацистичко знаме во тек на операција во Авганистан

demo-image
Австралиски војници развеале нацистичко знаме за време на една од операциите во Авганистан што војската тогаш го оцени како „лоша шега“, а премиерот Малком Турнбул како потег кој е „потполно неприфатлив“.


Австралиската телевизија Еј-Би-Си објави фотографија од тој инцидент кој се случи во 2007 година, наведувајќи оти пред се работело за „лоша шега“ отколку за нацистички чин.

–  Знамето за кратко се виореше на едно од возилата на австралиската војска vo 2007 година. Командантот веднаш го тргнал, појасни Министерството за одбрана, наведува Еј-Би-Си.

-Знамето  е тргнато, а одговорните казнети, изјави премиерот.


Прочитај повеќе »