Симовски го објави списокот за квалификациите за ЕП

demo-image

Симовски на списокот има 27 ракометарки кои ќе бидат дел од подготовките за последните два настапи во квалификациите за Европското првенство.

На листата се: Драгана Петковска, Матеја Серафимова, Амра Илјаз, Јована Мицевска, Јована Саздовска, Сара Ристовска, Наташа Нолевска, Марија Гајиќ, Теодора Керамичиева, Марија Штериова, Александра Боризовска, Душица Ѓоргиевска, Елена Ливриниќ, Леонида Гичевска, Елена Ѓеорѓијевска, Дајана Јовановска, Ивана Гакидова, Марија Николиќ, Милица Николиќ, Мирјета Бајрамовска, Ангела Тодоровска, Мила Трајковиќ, Моника Јаневска, Јована Кипријановска, Марија Тасевска, Јана Калајџиевска, Сања Дабевска.

На 30 мај нашата селекција е домаќин на Шведска, а натпреварот се игра во салата на СРЦ Кале додека на трети јуни во Ниш и гостуваме на Србија.Прочитај повеќе »