Жителите на Ѓорче Петров и вечерва на протест поради прегазеното дете

demo-image
Уште колку деца треба да бидат прегазени за на надлежните институции да им текне да постават светлосна сигнализација на улицата Борис Сарафов, прашуваат жителите од Ѓорче Петров кои и вечерва во знак на револт ја блокираа улицата пред Основното училиште „Мирче Ацев“. Револтирани и гневни пред камерата на Алфа ги критикуваа локалните власти дека досега останале глуви на нивните апели.

Од Општината најпрво ја префрлија топката на Градот Скопје, за подоцна да се корегираат и најават дека ќе бил поставен семафор на критичната точка. Но кога точно, и зошто досега тоа не било сторено нема одговор. Жителите велат дека со овој проблем се соочуваат веќе подолг период и повеќепати барале да бидат поставени светлосна сигнализација и легнати полицајци. Реагираат дека еден семафор е недоволен.

Детето кое вчера вечер настрада на оваа црна точка било прегазено на пешачки премин.  Тоа е се уште на скопската клиника  каде се следи неговата состојба. Лекарите велат дека таа е тешка но стабилна. Има скршеница на главата, крварење во мозокот и повреда на рамото.


Meри Ѓорѓиевска


Прочитај повеќе »