Кумановка припадничка на ИД убиена во Сирија

demo-image

 Во Сирија е убиена кумановка, прпадничка на групата Исламска држава. Веста ја потврдиле блиски роднини.

- Кумановката пред четири години заминала од дома, а подоцна се дознало дека таа се наоѓа во Сирија, во редовите на војската на ИД, пишува порталот Реалитети.

Досега, на боиштата во Сирија и Ирак убени се најмалку 15 лица од Македонија.

Инаку, во изминатите два дена косовските медуми јавија дека во Сирија се убиени и двајца Косовци, припадници на ИД, со што бројот на косовските државјани што ги загубија животите на боиштата на Блискиот Исток се искачи на 76. Прочитај повеќе »