Над 260 килограми хероин откриени во автобус во Турција

demo-image
Турската полиција во еден автобус во округот Коџаели во севeрозападниот дел на Турција, откри над 260 килограми хероин.  

Полицијата интервенирала по добиени оперативни сознанија дека поголемо количество дрога ќе биде транспортирано од источниот дел на Турција до Истанбул.

Автобусот бил запрен на автопат во реонот на Коџаели и при претрес на возилото под покривот биле пронајдени вкупно 264 килограми хероин.

Во полициската акција се приведени три лица.


Прочитај повеќе »