Лекар од Белата куќа: Трамп е во одлично здравје

demo-image
Претседателот е во одлична здравствена состојба, изјави лекарот на Белата куќа д-р Рони Џексон по првиот медицински преглед на Доналд Трамп по преземањето на функцијата пред речиси една година.

„Медицинскиот преглед на претседателот, спроведен денеска во националната воена болница „Волтер Рид“ мина исклучително добро. Претседателот е во одлична здравствена состојба и јас со нетрпение очекувам да информирам за некои детали на брифингот во вторник", гласи кусата изјава на д-р Џексон.  

 
„Медицинскиот преглед на претседателот, спроведен денеска во националната воена болница „Волтер Рид“ мина исклучително добро. Претседателот е во одлична здравствена состојба и јас со нетрпение очекувам да информирам за некои детали на брифингот во вторник", гласи кусата изјава на д-р Џексон.  

 


Прочитај повеќе »