Апелација пресече, 11 осомничени остануваат во притвор во Шутка

demo-image
Апелациониот суд ги отфрли жалбите на 11 осомничени за 27 април и го прифати барањето на Вишото Јавно обвинителство во истражниот затвор Шутка да останат Митко Чавков, Игор Дурловски, Богдан Илиевски, Оливер Поповски, Горан Ѓошев, Мунир Пепиќ, Душко Лазаров, Митко Пешов и Илија Славески.

Иако Вишото Јавно обивнителство се откажа од мерката притвор за актерот Владо Јовановски и од Апелација побара мерката притвор да му биде заменета со куќен притвор, Апелација го отфрли барањето со што Јовановски останува во Шутка.Прочитај повеќе »