Се зголемува бројот на пациенти со стомачни вирози

demo-image
Се зголемува бројот на пациенти кои се жалат на стомачни тегоби, повраќање, дијареа.Лекарите советуваат граѓаните да бидат претпазливи со храната на овие високи температури.Да се пази што се јаде, но и како се подготвува и чува храната, која лесно се расипува на плус 40 степени.

Внимателност се препорачува и за следниве два-три дена, кога ќе имаме температурни осцилации , односно пад на температурите.Посебно треба да внимаваат хронично болните,со кардиоваскуларни и респираторни болести, но на удар од променливото време ќе бидат и метеопатите.


Милена Вучевска


Прочитај повеќе »