ЕУ ќе воведе санкции за 16 Сиријци поради хемиските напади

demo-image
 Тој пред почетокот на заседанието на Советот на министрите за надворешни работи од ЕУ, наведе дека на 16-те Сиријци ќе им бидат воведени забрани за патување, како и замрзнување на нивните имоти. 

Џонсон истакна дека „тоа ја покажува решителноста на Велика Британија и останатите пријатели во Европа“ за противмерки на хемиски напади во Сирија. 

Во мај ЕУ ги продолжи санкциите против Сирија за период од една година поради „континуираната агресија на Владата против нејзините граѓани“. 

ЕУ веќе воведе забрани за патување и замрзнување на имотот на 240 физички и 67 правни лица од Сирија. Прочитај повеќе »