Увид во приходите и трошоците на општините на веб страницата на Министерството за финансии

demo-image
 На веб страницата на Министерството за финансии http://www.finance.gov.mk денеска се објавени  извештаи со увид во приходите и трошоците на општините.

- Министерството за финансии, во рамки на реформите за транспарентност и отчетност, објави нови податоци во кои јавноста претходно немаше увид. Станува збор за најнови податоци за извршување на буџетите на општините за првата половина од 2017 година, се вели во соопштението од Министерството за финансии.

До извештаите може да се пристапи на  линкот http://www.finance.gov.mk/files/u3/Juni%202017%20za%20web_0.xls Приходи и расходи на Единиците на локалната самоуправа 30.6.2017Прочитај повеќе »