Утре ново задолжување на Владата

demo-image
 Операцијата ќе се спроведе преку аукција на државни обврзници, а парите ќе треба да се вратат за 15 години. Веќе следниот ден односно в среда  по основ на доспеани долгови владата ќе треба да врати идентична сума пари.

Нивото на јавниот долг заклучно првиот квартал од годинава изнесува 46 отсто од Бруто домашниот производ или  4,74 милијарди евра, што споредбено со крајот на минатата година претставува зголемување од над 28 милиони евра.


Прочитај повеќе »